Ziekenhuis (voor de transplantatie)

Juliana Kinderziekenhuis (JKZ / HAGA)

Ik lag vaak in het ziekenhuis (JKZ), dat vond ik natuurlijk niet leuk. En meestal moest ik veel nachtjes blijven slapen. Gelukkig sliep papa of mama altijd dicht bij mij in het Ronald McDonald huis. Nada sliep daar ook vaak. 2 Keer per week sliep oma Ollie in het Ronald McDonald huis bij mij en dan maakte oma het altijd erg gezellig voor mij.

Gelukkig kwamen er vaak mensen op bezoek. Ome Alex en tante Petra deden altijd wedstrijdje wie als eerste op bezoek kwam, en wie het vaakst kwam. Opa Jopie kwam ook vaak spelen met mij en hij kan heel goed spelen. Samen speelde we dan met mijn kinderen (de poppen).

moncler jackets saleugg ͨ؜ugg wholesalemoncler coatsnike af1Christian Louboutin Salemoncler jackets outletugg bailey button kidsugg kids bailey buttonugg boots on sale


Lisa (n van mijn poppen) is net als ik ziek en lag heel vaak bij mij in het ziekenhuis. Zij heeft ook CF en ik zorgde voor haar.
Tim (ook n van mijn poppen) had een iets aan zijn been en moest toen ook in het ziekenhuis slapen bij mij. De zuster van de rntgenafdeling heeft toen een foto van zijn been gemaakt. Dat zag er niet goed uit vond zij en toen moest hij ook worden opgenomen. Suzanne van de pedagogische zorg heeft toen een bedje bij de babyafdeling gehaald en daar heeft Tim een paar dagen in gelegen. Gelukkig gaat het nu weer beter met Tim.

De zusters van unit 2 vind ik allemaal erg lief en leuk. Ze zorgde allemaal erg goed voor mij. De allerleukste vind ik Jorita. Jorita kwam altijd leuk praten en spelen met mij. Papa ging Jorita altijd pesten, dat mog niet van mij.

Demi, Els en SuzanSuzanne kwam als ik in het ziekenhuis lag bijna elke dag met mij spelen. Soms deden we dingen die helemaal niet mogen. We hebben een keer op 1 april koekjes gebakken voor de dokters met daarin hl veeeeel zout. De dokters hadden niks door en toen ze de koekjes gingen eten werden ze allemaal rood stikten bijna in de koek en toen hebben we heel erg gelachen. Gelukkig moesten de dokters er later ook wel om lachen.
Susanne en ook kinderpsycholoog Els zijn voor mij heel belangrijk. Ik kan ze alles vertellen en we hebben ook een hoop lol.

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Ik ben eerst een paar keer naar het ziekenhuis (UMCG) in Groningen geweest voor onderzoeken voor longtransplantatie. Je moet heel lang rijden met de auto voor je er bent. Omdat ik niet zo vaak in het ziekenhuis in Groningen kom als in Den Haag, kende ik daar de zusters niet. Het is een heel groot ziekenhuis en ik wist er de weg niet. Daarom vond ik het ziekenhuis in Groningen eerst niet zo leuk als in Den Haag.

Ik was wel heel erg blij dat ze in Groningen mensen nieuwe longen kunnen geven.

Ziekenhuis (na de transplantatie)

Na de transplantatie heb ik niet zo veel meer in het ziekenhuis gelegen. Wel is mij port-?lt;/font>-cath eruit gehaald in het Juliana Kinderziekenhuis.

Door alle medicijnen die ik krijg zijn mijn bloedsuiker steeds erg hoog. Daarom moet ik nu een paar keer per dag mijn bloedsuiker controleren. Soms doe ik dat wel 6 tot 8 keer per dag. Ik prik dan met een naaldje in mijn vingertop en dan komt er een druppel bloed. Deze druppel bloed leg ik dan op een klein apparaatje en dan meet die mijn bloedsuiker.

Onder de 10 vinden de dokters goed al is boven de 6 eigenlijk al te hoog. Als mijn bloedsuiker te hoog is moet ik dan insuline spuiten.

De laatste tijd heb ik soms last van mijn nieren. Door alle medicijnen die ik gebruik en de CF doen mijn nieren soms "raar". Ik lig dan wel eens een paar dagen in het ziekenhuis en dan krijg ik medicijnen waardoor mijn nieren weer rustig worden